Корисність натурального пива

1907
Корисність натурального пива

Пиво відноситься до найдавніших напоїв. В епоху неоліту воно стояло поруч із квасом, медом та вином. Вже тоді навчилися перетворювати хліб, кашу та зерно на цей слабоалкогольний напій, залишаючи перераховані інгредієнти у воді, а потім додаючи до них солод.

Корисність натурального пива була підтверджена ще в ті часи.

Через забруднення джерел чистої води в Європі та Африці отримане хмільне вважалося найважливішим харчовим продуктом, його використовували і для лікування різних захворювань, у тому числі і дитячих.

Під час епідемії холери воно було чудовим профілактичним засобом. Звичайно, з того часу багато що змінилося і деякі виробники для виробництва пива стали використовувати не тільки натуральні складові, але й різні хімічні добавки та консерванти. Тому якщо говорити про корисність пива, то потрібно мати на увазі лише натуральне, у складі якого знаходяться природні інгредієнти: вода, солод, хміль та дріжджі.

Натуральне пиво виготовляється на Бердичному пивоварному заводі:  https://berdpivo.com.ua/

На відміну від інших можливих варіантів, його виробництво не передбачає процедуру пастеризації, додавання барвників, хімічних речовин і консервантів, через що у нього маленький термін придатності, зате воно вражає своїм свіжим смаком, густотою, насиченим глибоким ароматом, рівним бурштиновим кольором і величезною кількістю корисних для організму речовин.

Чому натуральне пиво корисне

натуральне пиво

По-перше слід зазначити, що навіть найсмачніше та найкорисніше пиво у світі слід пити помірними порціями, як ні як - це алкогольний напій, хоч і не дуже міцний (вміст алкоголю знаходиться в межах від 3 до 5 і навіть до 8%, в залежності від сорту). Не варто зловживати рекомендаціями лікарів і тоді ви отримаєте не тільки насолоду, але навіть позбавитеся багатьох проблем зі здоров'ям.

Це пояснюється тим, що живе непастеризоване натуральне пиво, яке не зазнавало впливу високих температур, зберігає у своєму складі живу культуру пивних дріжджів, ферменти та інші поживні речовини. Основну їх частину складають вітаміни групи В, РР, С, К, Н, мікроелементи (залізо, фосфор, марганець, кальцій), кислоти (фолієва, аспарагінова, гліцин, нікотинова, лимонна, пантотенова), а також білки та вуглеводи.

Як натуральне пиво впливає на організм

Корисність натурального пива доведено багатьма вченими всього світу. Наприклад, вчені-медики японського Національного інституту радіології виявили у складі цього напою речовину під назвою ксантогумол. Це флавоноїд, здатний регулювати дію ферментів, протистояти раковим утворенням, захищати від хвороб, старіння та вікових дегенеративних змін.

Йдемо далі, група італійських вчених провела низку досліджень, які довели, що помірне (не більше 0,5 л на день) вживання натурального пива корисне для серця, воно знижує ризик серцево-судинних захворювань. До того ж давно вже доведено, що вживання хмільного призводить до утворення в організмі "хорошого холестерину" - ліпопротеїнів високої щільності. Їхня особливість у тому, що вони чудово видаляють із судинної системи надлишок холестерину, “чистячи” тим самим артерії, запобігаючи виникненню бляшок та розвитку атеросклерозу.

Роблячи вибір на користь натурального пива, не забувайте, що воно відноситься до швидкопсувних продуктів. Уважно дивіться термін придатності, інакше замість користі можна нашкодити своєму організму.

Інші корисні властивості натурального пива для організму:

  1. Активізує метаболічні процеси, розщеплює білки та вуглеводи, покращує обмін речовин та роботу шлунково-кишкового тракту;
  2. Зміцнює судинні стінки, тим самим запобігаючи виникненню серцево-судинних патологій;
  3. Пригнічує ріст ракових клітин завдяки флавоноїдам;
  4. Стабілізує серцевий ритм та нормалізує артеріальний тиск;
  5. Сприятливо позначається на роботі нирок, що виводить зайву рідину з організму;
  6. Підвищує імунітет, відновлює кісткову систему, покращує стан волосся, нігтів, шкіри та кісткової тканини;
  7. Допомагає вирівняти показники глюкози в крові та запобігти розвитку діабету 2-го типу;
  8. Прекрасно виводить з організму сполуки алюмінію при отруєнні цією речовиною;
  9. Дає заряд енергії, тонізує, покращує настрій та роботу нервової системи, заповнює дефіцит естрогенів виключно за рахунок фітоестрогенів, що містяться у напої. Особливо фітоестрогени важливі для жінок у період менопаузи та порушення менструального циклу;
  10. Забезпечує організм мікроелементами та вітамінами, які легко засвоюються.

Пам'ятайте! Корисність натурального пива спостерігається лише в тому випадку, якщо зберігати припустиме дозування. Допустима доза для чоловіків становить 0,2 - 2,5 л на день, для жінок - 0,2 - 0,3 л на день, але не частіше ніж 2-3 рази на тиждень. Ця доза вважається безпечною. В іншому випадку можуть виникнути проблеми зі здоров'ям та розвинутися алкогольна залежність.

Основна небезпека пива

Якщо ми вже почали говорити про корисність натурального пива, слід згадати і основний його небезпеки. Йдеться про пивний алкоголізм, у який мало хто вірить.

Живе натуральне пиво

Живе натуральне пиво в порівнянні з синтетичними варіантами - це екологічно чистий продукт, виготовлений з необробленої хімікатами сировини, що не піддається багаторазовим впливам високих температур і не містить шкідливих для людини консервантів, стабілізаторів, барвників та інших хімічних речовин. Але, незважаючи на його натуральний склад, приємний свіжий смак, повний аромат і високу стійку пінну шапку, в ньому міститься невелика кількість спирту, який повільно і не так помітно може формувати пивний алкоголізм.

Постійне споживання пива великими дозами негативно впливає на інтелект людини, знижує його працездатність та процеси навчання, змінює фон настрою, погіршує імунітет, призводить до пивних психозів, нападів агресії та пивного алкоголізму, який є соціально-побутовою проблемою.

Немає причини відмовлятися від звички вгамувати натуральне непастеризоване “живе” пиво. У допустимих дозах воно безпечне і навіть дуже корисне, так як має антиканцерогенні, антиоксидантні, протизапальні та противірусні властивості.

Поділитися